Manuele therapie

De werkwijze van de manueel therapeut

Intake; snel en duidelijk

Na de screening kunnen een intake en lichamelijk onderzoek volgen. Samen met u besluit ik of manuele therapie zinvol is. Is dit niet het geval, dan bespreek ik met u de mogelijkheden voor andere vormen van behandeling.

Samen met u werk ik vanuit uw hulpvraag naar een vooraf vastgesteld doel. Hierbij ben ik degene die de voorwaarden zal scheppen voor het kunnen functioneren van spieren en gewrichten.

Behandeling; effectieve therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en beweging te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueeltherapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten worden toegepast.

Hiernaast is een stukje bewustwording heel belangrijk. Het is belangrijk dat u relaties begrijpt tussen factoren die uw klachten beïnvloeden, zodat we zo goed mogelijk naar een structurele oplossing toe kunnen werken.

Zelf bent u verantwoordelijk om het bereikte resultaat te behouden. Dit wordt U mogelijk gemaakt door houding- en bewegingsadviezen ten aanzien van uw sport, werk, dagelijkse handelingen en gerichte huiswerkoefeningen om herhaling van klachten te voorkomen. De behandeling wordt afgesloten met een brief naar de huisarts.

Zo is elke patiënt voor mij uniek met zijn/haar hulpvraag en is het voor mij een uitdaging om voor u een gezond en beter bewegen te bereiken.

Maak een afspraak met Marjan

Wanneer naar een manueel therapeut?

Voorbeelden van klachten:

Meer informatie vindt u op www.nvmt.nl