Fysiotherapie

Het belang van bewegen

Bijna drie miljoen mensen, jong en oud, vinden jaarlijks hun weg naar de fysiotherapeut. Het kan daarbij gaan om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten. Het kunnen ook de lichamelijke gevolgen zijn van een verkeerde beweging, een ongeluk, ziekte of, gewoon door ouder worden.

Het aanleren van een actieve leefstijl kan op veel fronten winst opleveren!? Regelmatige lichaamsbeweging draagt op allerlei manieren bij aan uw gezondheid. Uw hart en bloedvaten blijven beter in conditie, bewegen heeft een positieve invloed op de bloeddruk en het cholesterolgehalte en bovendien verkleint het de kans op overgewicht. Verder blijven uw botten langer sterk en werkt uw spijsvertering beter. U voelt zich energieker, kunt gemakkelijker ontspannen en bent daardoor beter bestand tegen stress. Voldoende lichaamsbeweging verhoogt uw kwaliteit van leven, want als u soepel kunt bewegen, voelt u zich beter!

Als het bewegen u zelf niet meer lukt zoals u zou willen dan is er voor elke aandoening een gespecialiseerde fysiotherapeut die u kan helpen.

Het is mogelijk dat afhankelijk van uw klachten na de screening u alsnog naar de huisarts verwezen wordt of naar een andere collega fysiotherapeut. Met uw instemming wordt de huisarts aan het einde van de behandeling dmv een afsluitende brief geïnformeerd!

Bron: www.defysiotherapeut.com

Maak een afspraak met Marjan